***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Финални договорки в столичния парламент. Още една крими-схема около обвинената за убийство дипломатка


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 25 януари   

 

Столичният общински съвет (СОС) с следващ опит за избор на ръководител. Заседанието стартира с инспекция за наличие, а изборът на ръководител е единствената точка в дневния ред.

От групата на ПП-ДБ, Спаси София издигнаха кандидатурата на Цветомир Петров за ръководител на СОС, съобщи Цветелина Симеонова - Заркин. Другите двама претенденти са: От Българска социалистическа партия Диана Тонова, а от " ИТН " - Пламен Данаилов.

Има отмора до 13.30 ч. 

***

Кметът на Варна Благомир Коцев посети общинския подслон за безстопанствени кучета в Каменар след промяната на управлението, с цел да се увери в грижите, които се поставят за животните.  

„ Важното в този момент е да се подобрят изискванията за кучетата, подслонени тук ", показва той в своя Facebook профил.

Доброволците и управлението на приюта ще работят дружно за набиране на храна за животните, прецизира той и насочи благодарности към донорите, които са декларирали подготвеност да дават по-специална храна. Тя е основна за тяхното пълноценно възобновяване, защото доста от тях идват в приюта заболели или ранени.

***

Нова странна скица с български предприемач изплува от дипломатическото минало на Красимира Трифонова, която е упрекната, че е удушила зетя си. Отново случката се разиграла, до момента в който тя е консул на България в Тайланд, където урежда на работа и майка си.

Първо има опити за флирт, които предприемачът отклонява. 

След това подават подправен сигнал против него, полицията го арестува и за похлупак „ схемаджийките “ му пращат своя адвокатка, без той да подозира. 

***

***

По първична информация на управлявалия служебната кола му е прилошало и е изгубил надзор над нея. Тестовете на двамата служители на реда от патрулката за алкохол и опиати са негативни.

***

Делото против Георги Семерджиев, обвиняем за тежката злополука на бул. " Черни връх " в София, при която починаха две девойки, ще продължи на 22 февруари в Апелативния съд.

***

За снощния случай, станал след 22 часа в жилищен блок на ул. „ Рожен " в кв. Врътлек в Девин, е бил получен сигнал от комшия на Шупеви. Съобщил, че от прозорец на апартамент на четвъртия етаж в жилищния блок се изхвърлят предмети и долап. Те паднали върху паркиран „ Мерцедес пред блока. Пострадалата кола е на семейство Парови, споделиха от квартала.

„ Незабавно към адреса са ориентирани полицейски екипи, които са разрушили вратата на жилището, в който е намерено безжизнено тяло на мъж. Установена е самоличността на умрелия, екип на ФСМП-Девин е установил гибелта, тялото е приведено за аутопсия ", показват от ОД на Министерство на вътрешните работи - Смолян.

***

Датските правосъдни управляващи са разрешили екстрадицията на Рангел Бизюрев, апетитен за палач на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица.

***

И двете черни кутии от съветския боен аероплан, който се разруши през вчерашния ден (24 януари), са открити, предава Sky News.

Службите за незабавна помощ е декларирала пред съветската организация, че устройството за запис на параметрите на полета на транспортния аероплан Ил-76 и диктофонът са в положително положение.

***

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) оповестиха, че са свалили 11 от 14 ударни дрона " Шахед ", изпратени през нощта от Русия, съобщи Укринформ.

***

Украйна пое отговорност за удар с дрон, нанесен през нощта по петролен комплекс на компания " Роснефт " в Южна Русия, в който, както оповестиха съветските управляващи, е избухнал пожар. Това съобщи Франс прес, като се базира на боен източник.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР